21 maj: Kostnadsfri frukost med fokus på OBM

Varför blir det inte alltid som vi har tänkt oss, varför får vi inte den effekt vi vill ha när vi fattar ett beslut eller genomför ett förändringsarbete? Ofta handlar det om att vi inte lyckats förändra beteenden. Välkommen till ett kostnadsfritt frukostseminarium om OBM – Organisationsutveckling genom beteendeförändring.

Lär dig hur du får saker att hända på riktigt! Vi utgår ifrån OBM (Organizational behavior management) som fokuserar på hur vi får människor att ändra sitt beteende och att faktiskt göra det som andra modeller föreskriver i praktiken.

Modellen kan användas på alltifrån stora förändringar som rör hela organisationen, t.ex. införandet av LEAN, ner till små förbättringar kring exempelvis möteseffektivitet i din egen arbetsgrupp.

För vem

Seminariet vänder sig till dig som är chef, projektledare eller helt enkelt arbetar med förändringar i din verksamhet.

Innehåll

  • Grunderna i OBM. Hur kommer vi ur gamla vanor och invanda rutiner som inte fungerar?
  • Alla hållbara förändringar mynnar i slutändan ut i att vi behöver påverka beteenden – hur skapar vi en plan för att stötta dessa beteendeförändringar?
  • Konkreta exempel och enkla verktyg som du direkt kan applicera i din verksamhet

Ta chansen att lära dig grunderna i OBM och få den sista pusselbiten på plats när det gäller att lyckas med alla typer av förändringar!

Praktisk information

  • När: Tisdagen den 21 maj kl. 08.30-10.00 (frukost serveras från kl. 08.15)
  • Var: STQMs lokaler på Barnhusgatan 16, centralt i Stockholm
  • Pris: Kostnadsfritt, men vi tillämpar en s.k. ”no-show-avgift” på 400 kr. Anmälan är bindande men inte personlig, vilket innebär att du kan överlåta din plats till en kollega om du får förhinder.

Seminarieledare

Seminariet leds av Lone Carlbom som är certifierad förändringsledare och coach.

Hon är övertygad om att människor och organisationer alltid kan utvecklas, och hon stöttar stora och små verksamheter i förändringsledning, kultur- och värdegrundsarbete samt strategi, vision och målbildsarbete.