Besök STQM på Socialchefsdagarna

STQM kommer för tredje året i rad att delta som utställare på Socialchefsdagarna – Sveriges största årliga socialpolitiska konferens. I år arrangeras konferensen på Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping den 30 september till 2 oktober. Temat för året är Social hållbarhet.

Välkommen till STQMs monter (B9) och träffa våra konsulter och ta del av våra tjänster och erbjudanden – t.ex. vårt koncept kring effektiv integration av nyanlända.

Välkommen också till våra ”I pausen”-aktiviteter i fika- och lunchpauser under onsdag och torsdag – för spännande möten om aktuella frågor:

 • Onsdag 30 sep, kl 13.10 – 13.50
  Socialtjänst utan biståndsbedömning
  IVO och SOS anser inte att socialtjänst utan biståndsbedömning är förenlig med SoL. Men de flesta kommuner erbjuder sådana öppna och lättillgängliga tjänster, visar en STQM-enkät. Kom gärna och ta del av rapporten och samtala i frågan.
 • Torsdag 1 okt, 10.30 – 10.55
  Case Management– en social metod med potential
  Linn Hemmingsson, Stockholms stad, berättar om stadens satsning på utveckling och högskoleutbildning i arbetet med ”Housing First”.
 • Torsdag 2 okt, kl 13.10 – 13.50
  Från nyanländ till integrerad
  STQM berättar om Case Management som metod för att samordna integrationsarbetet, att korta tiden från ankomst till arbete och att avhjälpa hinder.

Väl mött!