Uppskattade råd om hur struktur och kvalitetsledning byggs upp

Den 27 april höll STQM ett lunchseminarium på temat ordning och reda i verksamheten, där vi i enkla steg gick igenom hur en kvalitetsorienterad verksamhet byggs upp. Just denna gång stod äldreomsorgen i fokus.

Seminariet leddes av Dan Lindqvist och Jörgen Forslund, som är två av STQMs mest erfarna konsulter när det gäller utveckling av kvalitet och kvalitetsledning i organisationer. De delade med sig av sin erfarenhet av hur man kan skapa och införa ett systematiskt förbättringsarbete där kunskap och erfarenhet tas tillvara i verksamheten – och hur detta bidrar till både nöjdare medarbetare och kunder.

Praktiska exempel

Under seminariet fick deltagarna bl.a. ta del av tankar och erfarenheter från hemtjänstföretaget Allt i Hemmet i Gävle och den resa som de har gjort i takt med att företaget stadigt vuxit. Där har Dan och Jörgen funnits med i ett nära samarbete kring att effektivisera, kommunicera och dokumentera verksamheten. Ett arbete som går att applicera på vilken bransch som helst, där förutsägbar kvalitet har stort värde.  Exempel på verksamheter som vi har hjälpt är bank, redovisningsbyrå, musikförlag, pensionskassa, IT-konsulter, reklambyrå med flera.

Vill du också veta närmare hur det gick till och hur det kan hjälpa dig med bättre struktur och högre kvalitet i din verksamhet – hör av dig till oss!


Den som är nyfiken kan gärna läsa mer på vår blogg om exempelvis Egenkontroll eller Kvalitetsberättelsen. Ämnen som är högaktuella i många branscher.