Lär dig hantera jobbstressen

Hög arbetsbelastning, oklarheter kring ansvar, mandat och befogenheter, ett otydligt ledarskap. En nyligen publicerad stressundersökning som fackförbundet Unionen har låtit Novus genomföra visar att dessa är några av de främsta stressfaktorerna bland privata tjänstemän just nu.

Undersökningen Tjänstemän om stress och press i arbetslivet 2018 visar också att sex av tio tillfrågade tjänstemän känner sig stressade av sitt jobb och att stressen ökar för varje år. Den nya tekniken bidrar med många fantastiska möjligheter men den gör också att vi lever med vårt jobb ständigt närvarande på ett sätt som inte var möjligt tidigare. Gränsen mellan jobb och fritid suddas ut när vi med hjälp av bärbara datorer, surfplattor och smartphones finns tillgängliga på både mejl och telefon dygnet runt.

Hur hittar man balansen i vardagspusslet när arbetstiden helt enkelt inte räcker till för att hinna med alla arbetsuppgifter, och fritiden, familjen och vännerna inte kan prioriteras som på det sätt man önskar?

Stöd i stresshantering – Stress Management

STQM erbjuder både kortare och längre utbildningar, föreläsningar och workshops inom stress och stresshantering (Stress Management), anpassade till er verksamhet och till era förutsättningar. Syftet är att öka förståelsen för hur vi människor påverkas av stress och ge förslag på strategier för att förbättra förmågan att hantera den upplevda stressen.

Föreläsare är Sören Hjälm, som är en av Sveriges främsta forskare inom stress och utbrändhet, verksam vid Örebro Universitet. Han är KBT-terapeut och har utbildat och coachat människor i många olika branscher och befattningar.


Prova på vårt snabba stresstest för att få en indikation på hur din stressnivå ser ut just nu

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.