Summering av våren som gått

Den blomstertid nu kommer och med den en möjlighet till retrospektiv på den första halvan av år 2017.

En stor del av året har gått i ledarutvecklingens tecken för STQM. Vi är i full gång med både individuella ledarutvecklingsprogram och handledningar av flera chefsteam. Dessutom fortsätter vårt spännande utvecklingsprogram ”Att leda utan att vara chef” – inspirerat av UL – under hösten.

Utbildningarna som vi genomför i samarbete med KUI har fortsatt under våren. Det har handlat om handledning för biståndshandläggare och utbildningar kring mål och uppföljning av beslut. Dessa kurser ges både som organisationsspecifika och allmänna öppna utbildningar. Samtal pågår med KUI om att bredda STQMs medverkan till fler utbildningsområden, något som kan bli aktuellt under hösten.

Ett annat strategiskt viktigt samarbete inleddes i maj då STQM blev partner till Motivation.se. Vår roll blir att bidra med intressanta artiklar kring t.ex. ledarskap och kommunikation, stress, att sätta och följa upp mål samt andra struktur- och ledningsfrågor etc. Vår första artikel kommer att publiceras i augusti. Vi kommer också att bjuda in till olika events såsom frukostmöten och seminarier under året. Skriv gärna upp dig för prenumeration av nyhetsbrev på Motivation.se för att ta del av inspirerande tankar om olika ledarskapsteman!

Olika teman har det också varit på de spännande seminarier där STQMs konsulter och samarbetspartners under våren har delat med sig att sina specialistkunskaper och förhoppningsvis inspirerat till nya tankesätt. Med tanke på den positiva feedback vi får på dessa seminarier är detta garanterat något som vi kommer att fortsätta med under hösten, så håll utkik på vår hemsida efter sommaren.

På tal om hemsida så har mycket kraft under våren ägnats åt arbetet inför lanseringen av vår nya hemsida som skedde i slutet av maj. I och med att STQM hela tiden utvecklas och förändras – både i våra erbjudanden och i vårt konsultgäng – så är det roligt att nu ha en hemsida med en design och struktur som bättre visar vilka vi är och vad vi gör.

Nu önskar vi alla våra läsare, kunder och samarbetspartners en riktigt skön sommar. Vill ni nå oss från hängmattan så finns alltid någon av oss tillgänglig på info@stqm.com och i augusti är vi tillbaka med full styrka!