Utvecklande ledarskap (4 dagar)

Om du som chef leder dina medarbetare via inre motivation kan de i högre grad fatta egna beslut och du som ledare behöver inte detaljstyra eller använda yttre motivationsfaktorer för att få arbetsuppgifter genomförda. Bra idé, eller hur? Framtidens ledarskap är utvecklande!

Utvecklande ledarskap (UL) är den svenska modellen av ett transformativt ledarskap och är utvecklat av Försvarshögskolan. Det vetenskapliga stödet för modellen inkluderar studier där man påvisat förbättrad effektivitet inom organisationer där det fanns en hög förekomst av utvecklande ledarskap. Dessutom leder denna typ av ledarskap till en högre personlig utveckling både för ledare och medarbetare.

”Intressant, fick flera tankeställare.
Rekommenderas varmt!”

För vem

Chefer på alla nivåer, arbetsledare och projektledare. Den här utbildningen är lika värdefull och viktig för alla som arbetar i en ledande befattning och som vill utveckla sina ledarförmågor, sin självinsikt samt säkerställa verksamhetens framgång. Om alla ledare i företaget genomför utbildningen kan samsyn kring ledarskap nås och otydligheter kan förebyggas.

Utbildningen skräddarsys för grupper om minst fem personer.

Därför ska ni välja oss som utbildare

Den utbildning som vi erbjuder är 3+1 dagar och bygger på en 360-analys från sidoordnad, din chef, dig själv och dina medarbetare. Genom att både ge och ta emot feedback lär du dig identifiera vilka ledarbeteenden som är gynnsamma – beteenden som du redan har och beteenden som du behöver utveckla. Sedan får du hjälp med att utarbeta en personlig utvecklingsplan.

Skillnaden mellan STQM och andra leverantörer av Utvecklande ledarskap, är att vi under dag 4 ger möjlighet att ta del av KBT-verktyg som ger insikt i beteenden och underlättar första steget till förändring. Stort fokus ligger på att coacha kursdeltagarna i de personliga utvecklingsområden som framkommer genom testet.

Vill du också föra ditt ledarskap genom utveckling av dig och dina medarbetare? Kontakta oss på STQM så ser vi till att du får de verktyg du behöver för att kunna skapa en trivsam arbetsplats med god stämning, bra resultat och glada medarbetare.

Kursledare

Sören HjälmSören Hjälm har lång erfarenhet av att behovsanpassa, skapa och genomföra utbildningar, program och föreläsningar. Han har utbildat och coachat människor från många olika branscher och befattningar, och har lång erfarenhet av grupputvecklings- och ledarutvecklingsuppdrag. Han är certifierad handledare i Utvecklande ledarskap, KBT-terapeut och forskare vid Örebro universitet.

Jag har fått insikt i mycket som påverkat mig men som jag inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är. Mycket tack vare kursledaren.