Hjärnsmart ledarskap (2+1 dagar)

Välkommen till en utbildning där du lär dig att leda och coacha dina medarbetare hjärnsmart. För att ett coachande ledarskap skapar förutsättningar för självgående, motiverade medarbetare och frigör tid, samt ligger i linje med modern neurovetenskap.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som leder andra, i en formell chefsroll, projektledaroll eller annan befattning där det ingår att stödja och utveckla medarbetare i organisationen. Inga förkunskaper krävs, men du kan gärna förbereda några frågeställningar du vill bli coachad på.

Innehåll

Coaching är både ett förhållningssätt och ett verktyg. Ur innehållet:

  • Vetenskapen bakom coaching
  • Aktivt lyssnande och medveten närvaro
  • Kraftfulla frågor som skapar insikt, skiftar perspektiv och motiverar till handling
  • Modeller för behov, kommunikation, feedback m.m.
  • Feedback som utvecklar

Pedagogik

Genom korta föreläsningar delar vi med oss om kunskaper om vårt biologiska system, vad coaching är och hur coaching kan praktiseras i vardagen. Vi presenterar modeller, metoder och nycklar för framgång. Du som deltagare reflekterar tillsammans med andra deltagare om nytta med, förutsättningar för och erfarenheter av goda samtal.

Den största delen av kursen använder vi för träning och praktiska övningar. Det är först när vi själva gör jobbet: lyssnar, uppmärksammar, ställer frågor osv, som coaching integreras och blir ett av dina naturliga verktyg i ledarskapet.

Eftersom du själv kommer att bli coachad av andra deltagare får du också erfarenhet och insikt om vad det innebär, vilket är en ovärderlig förutsättning för att coacha andra.

Upplägg

2 dagar + uppföljning 1 dag efter 4-6 veckor

Pris

Utbildningen är företagsanpassad. Kontakta oss för en prisvärd offert om ni är minst fem personer från er organisation som vill gå!

Kursledare

Agneta Lundgren och Carina Vinberg är två erfarna ledartränare och coacher med lång erfarenhet av att utveckla ledare och team.

De drivs av att stötta chefer och ledare på olika nivåer att förstå och hitta sin egen personliga ledarstil och på det sättet bli mer tydlig och trovärdig som ledare.